Dans! Dichter! Dans!

Hallen van Schaarbeek - SCENE                                                                                                                                        ZA 23.09
Gratis - NL                                                                                                                                                                     14:30 - 15:15

Met: Misosi & Margot Timmermans
Muziek:  Griet Grypdonck, Bert Coppens & Lukas Jouck 

Dans! Dichter! Dans! is een project waarbij opkomende schrijvers en muzikanten de mogelijkheid krijgen om samen nieuw werk te maken en voor publiek te brengen. Tijdens een repetitie van een halve dag krijgen ze begeleiding van een literair performancecoach en een muzikaal coach. Er blijft wel altijd veel ruimte voor improvisatie op het podium. Margot en Misosi traden al eens met ons op bij verschillende edities, maar speciaal voor Poetik Bazar hebben we ze gevraagd om werk te brengen in het Nederlands én Frans. Onze meertalige vuurdoop! Kom kijken als je nieuwsgierig bent naar hoe spoken word kan klinken met een band erbij, of als je graag eens wil dansen op de teksten van een dichter.

Schrijvers :

MISOSI 

portretfoto_misosi

Foto : Jonah Coudenys

In 2009 won Misosi de HUB-Poëzieprijs (nu Odisee) en in 2021 was ze de Belgische finalist voor de internationale slamwedstrijd van Wicked Projects in Berlijn. Sinds 2021 speelt ze mee in het toneelstuk Killjoy Quiz van Luanda Casella geproduceerd door NTGent. Daarnaast werkt ze als copywriter en vertaler. Haar essay ‘Voorbij de schaduw van de palm’ werd opgenomen in de anthologie Zwarte Bladzijden (2021 De Geus). Verder is haar werk gepubliceerd in o.a. Etcetera, Rekto:Verso en De Reactor. 

MARGOT TIMMERMANS

portretfoto_margot

Margot Timmermans is schrijver, audiomaker en dramaturge. Ze schrijft poëzie en kortverhalen op de grens van het absurde. Margot schreef en performde al eerder voor onder andere Lazarus, Maud Vanhauwaert, Dans! Dichter! Dans!, Vaart, Notulen van het onzichtbare, Vonk&Zonen, Kaaitheater, Par Hasard, en Theater Aan Zee. Afgelopen jaar stond ze in de finale van Write Now. Ze is lid van kunstenaarscollectief Hyster-x en makersplatform In De Maak.

Muziekanten :

GRIET GRYPDONCK

Jazzzolder vzw Mechelen

Griet Grypdonck studeerde klassieke piano bij Jan Michiels aan het conservatorium van Brussel, en jazzcontrabas bij Piet Verbist, Nic Thys en Nathan Wouters aan het conservatorium van Antwerpen. Als bassiste treedt ze op in verschillende projecten waaronder Doppio (duo met zangeres Jill Suykerbuyk), Dans! Dichter! Dans!, Dukebox, Awel merci, en eigen muziektheaterproducties zoals Pannonica en Peperkoek.

BERT COPPENS

portretfoto_bert-1

Bert Coppens is afgestudeerd als jazzgitarist aan Conservatorium Antwerpen en deed al enkele keren mee met edities van Dans! Dichter! Dans! Hij treedt daarnaast o.a. op met zijn Umami Quartet.

LUKAS JOUCK

portretfoto_lukas-1

Lukas begon met drummen op 8-jarige leeftijd en wist al snel dat hij hiermee verder wou gaan in zijn leven. Op zijn 15e verliet hij zijn thuis in de Oostkantons om via de kunsthumaniora in Hasselt aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen Jazzdrums te studeren. Ondertussen drumt en componeert hij voor zijn eigen groep „Keep Dreaming“, en „Cezanne“. Verder organiseert hij samen met zijn Vrienden de reeks Strange Meeting in de Rataplan in Antwerpen.


Poetik Bazar #3

Halles de Schaerbeek
1030 Bruxelles