Ajouter-un-titre-17

OUTDOORS 
Startpunt:  Jardin de la Maison des arts 
147 Haachtsesteenweg, 1030 Schaarbeek                                                                                                                                ZA 23.09
Gratis - FR                                                                                                                                                                            13:00 - 15:00

Met: Gaëlle Clark, Marie Van Roey, le Syndicat des Immenses & Arnaud Bilande

Tijdens de Poetik Bazar maakt de TUKTUK BOOK TOUR een stop in de tuin van het Huis van de Kunsten, voordat hij zijn reis voortzet naar de Halles van Schaarbeek om de bewoners van de wijk te ontmoeten.

De poëtische voertuig beweegt op het tempo van de wandeling, is een rondreizend rariteitenkabinet en presenteert in zijn expositieladen ontdekkingen van kunstenaarsboeken. Als een mobiele tentoonstellingsruimte en workshop maakt de TUKTUK gebruik van verrassingen om samen te lezen, te voelen, te luisteren, te declameren, te schrijven of te maken... voordat hij naar een nieuwe locatie vertrekt.

Deze tour, geleid door Gaëlle Clark, wordt bijgestaan door Marie Van Roey, met de lade "Seconde Main", waarin haar werk met textiele boeken wordt getoond, evenals de collectie boeken-kleding die ze heeft gemaakt met Christelle Simonard. Een knipoog naar de tentoonstelling Dressing die op die dag begint in het Huis van de Kunsten.

Le Syndicat des Immenses is ook van de partij, met de "36 typo-kaarten van het niet-getypeerde immense", afkomstig uit het Thesaurus van de Immensiteit.

Ten slotte is Arnaud Bilande uitgenodigd met zijn Crayon Vagabond om de uitwisselingen te tekenen en verslag te doen van de ervaring.

De TUKTUK BOOK TOUR wordt ondersteund door de FWB (Fédération Wallonie-Bruxelles).

GAËLLE CLARK

tuk-tuk-3113

Foto : Titanne Bregentzer

insecte2-1

Gaëlle Clark is een kunstenaar en bemiddelaar die projecten ontwikkelt die geworteld zijn in de waarden van culturele democratie. Haar professionele carrière begon in het veld van het jeugdtheater (Théâtre du Papyrus, Théâtre musical possible) voordat ze in de openbare bibliotheken terechtkwam. Met vijftien jaar ervaring waarin ze de Collection de Livres d'Artiste (CLA) heeft geleid en de projecten van het gemeentelijke netwerk van Watermaal-Bosvoorde heeft gecoördineerd, werkt ze nu als trainer in permanente educatie (CESEP / Praktijken van lezen en schrijven in beeld en tekst).

Tegelijkertijd beheert ze een project voor een mobiele bibliotheek en collectief lezen op straat rond kunstenaarsboeken (TUKTUK BOOK TOUR) en begeleidt ze unieke uitgeversprojecten.


Poetik Bazar #3

Halles de Schaerbeek
1030 Bruxelles