img_fond

Vrijdag 23.09

[ AVONDACTIVITEITEN ]

'Opening night Poetik Bazar'

De tweede editie van Poetik Bazar speelt zich niet alleen af in BE-HERE (Laken) maar ook in het wonderlijke Maison Poème. Een legendarische literaire plek in Sint-Gillis, waar sinds 1962 schrijvers en filosofen als Henry Bauchau, Roland Barthes en Jacques Derrida op de planken hebben gestaan.

De openingsavond van Poetik Bazar belooft ook memorabel te worden. Antwerpenaar Andy Fierens doet zijn reputatie van brulboei alle eer aan met 'De trompetten van Toetanchamon' en zijn Franstalige landgenoot Antoine Wauters vervoert je met zijn meermaals bekroonde bundel 'Mahmoed of het wassende water' (Prix Wepler, Prix Marguerite Duras én Prix du Livre Inter). De Russische dichter Kirill Medvedev brengt weerspannige verzen en de Nederlandse Simone Atangana Bekono leest in primeur voor uit haar nieuwe bundel 'Zo hoog de zon stond'. Ook geven we vier toonaangevende internationale dichters voor het eerst een podium op Belgische bodem: Josef Straka (Tsjechië), Constantinos Papageorgiou (Cyprus), Carole Zalberg (Frankrijk) en Maria Brás Ferreira (Portugal).

Acteur, rapper en schrijver Rashif El Kaoui leidt de avond in goede banen, terwijl Vincent Granger voor passende muzikale intermezzo's zorgt.

Maison Poeme
(20:00–22:00)

Voor iedereen ( Meertalig – FR | NL | EN boventiteling )
Tickets in voorverkoop

POETIK BAZAR N°2

Marché de la poésie de Bruxelles
23—25.09.2022

Entrée libre