Rencontre-Dichter·es-nationaux·les-2

Hallen van Schaarbeek - PODIUM                                                                                                                                             ZA 23.09
Gratis - FR                                                                                                                                                                            12:30 - 13:00

Met : Antoine Gallardo

Antoine Gallardo zal u een levendige, speelse en gevoelige presentatie geven van de uitgeverij, evenals een verkenning van de verschillende collecties. Het voorlezen van fragmenten, het ontdekken van het papier dat de boeken samenstelt... Antoine zal u een kijkje achter de schermen geven van de Boucherie Littéraire en het proces laten zien dat een tekst doorloopt, van het moment dat het binnenkomt tot het zijn uiteindelijke vorm bereikt en een boek wordt, met alle fasen van het werk met de auteur.

la_boucherie-removebg-preview

Tegenwoordig gevestigd in Visan, in de Enclave des Papes, werden de uitgeverij La Boucherie Littéraire opgericht in de Luberon door Antoine Gallardo. Sinds 2014 publiceert de uitgeverij levende auteurs in de Franse taal en biedt exclusief poëzie om te lezen.
De voorkeursvorm is de regellengte, gekoppeld aan een reflectie op schrijven en de ruimte van het gedicht, zonder andere vormen volledig uit te sluiten. Uiteindelijk draait het altijd om de tekst. Daarom zijn het aantal pagina's en/of tekens geen selectiecriteria.
De uitgeverij wordt met zorg geleid, zowel in de begeleiding van de auteur en zijn tekst als in de keuze van creatieve papieren en de zorgvuldigheid van het drukproces van de boeken.
Ze brengen het boek naar de lezer. Met een voortdurende nadruk op tekstverspreiding geeft La Boucherie Littéraire de voorkeur aan verkoop in boekhandels.

Uitgeven is een creatieve daad.

Ik hoop bestemmingen te vinden waar ik met u nieuwe gevoeligheden en mooie menselijke en literaire ontmoetingen kan delen. Ik zal stoppen waar woorden en lege ruimtes op de pagina de essentie van poëzie verspreiden die ons doordrenkt.
 Antoine Gallardo

insecte1-1
insecte2-1
insecte1-1


Poetik Bazar #3

Halles de Schaerbeek
1030 Bruxelles