Talk : Poetry as protest

Gesprek
NL

zaterdag 21 september
16.30u - 17.30u

Prijs: Gratuit / Gratis / Free Taal: Engels Plaats: Scene

Met

Karin Karakaşlı, Lütfiye Güzel & Haleh Chinikar - hosted by Canan Marasligil

Presentaties

Wat is de rol van poëzie buiten de taal? Hoe beïnvloeden de politieke contexten waarin we leven dichters en lezers van poëzie? Kan poëzie een plek van troost en toevlucht zijn voor degenen die vechten voor verandering in een wereld waar zoveel stemmen gemarginaliseerd en uitgesloten worden van deelname aan de samenleving? We hebben drie dichters gevraagd te delen wat protest voor hen betekent en hoe het hun artistieke praktijk vormgeeft.

Onze sprekers

Karin Karakasli c Aras Yayincilik

Karin Karakaşlı

Karin Karakaşlı, geboren in 1972 in Istanbul, studeerde af in Vertaal- en Tolkenstudies. Ze werkte bij de Turks-Armeense krant Agos als redacteur en columnist, en is momenteel docent vertalen en Armeense taal en literatuur, columnist bij Agos en Radikal, en schrijft nog steeds fictie en poëzie. Haar boeken omvatten kinderromans, verhalenbundels, poëziebundels en een onderzoeksboek over Armeniërs in Turkije.
Cmatthiasoertel Luetfiye Guezel

Lütfiye Güzel

Lütfiye Güzel is een dichteres die sinds 2014 notities, novellen, gedichten en monologen publiceert onder haar eigen label, go-güzel-publishing. Ze geeft poëzieworkshops op scholen en in musea en won in 2017 de literatuurprijs Ruhr.
Haleh Chinikar C diara johari

Haleh Chinikar

Haleh Chinikar, geboren in Iran en woonachtig in Brussel sinds 2007, is kunstenaar en dichter. Ze onderzoekt thema's zoals lichaam, geheugen en taal, en verwerkt deze in haar textiele kunstwerken. Haar recente werk, inclusief installaties en performances, bevordert een gedeelde ervaring met het publiek. Haar dichtbundel Waar is mijn huis? (november 2021) onderzoekt identiteit en het begrip "thuis" door middel van een lang gedicht.
Canan Marasligil self portrait

Canan Marasligil

Canan Marasligil, een meertalige schrijver, literaire vertaler en kunstenaar gevestigd in Amsterdam, is een intersectioneel feminist die zich inzet voor representatie, gelijkheid en diversiteit, en verkent creativiteit via verschillende media, terwijl ze tweemaal per maand The Attention Span Newsletter publiceert in e-mail- en podcastformaten.