Schrijfworkshop: poëtische advertenties in samenwerking met Médor

Workshop
0901 atelier phares J1 ecriture avec Medor

vrijdag 20 september
16.00u - 19.00u

Prijs: Gratuit / Gratis / Free Taal: Frans Plaats: Grande Halle

Atelier ouvert, sans inscription, pour 5 minutes ou 3 heures / Open workshop, zonder inschrijving, voor 5 minuten of 3 uur / Open workshop, no registration required, for 5 minutes or 3 hours

Met

Julia Gallardo Gómez & Siméon Martinel

Presentaties

De workshop voor het schrijven van poëtische advertenties in samenwerking met het tijdschrift Médor vindt plaats op 20/09/2024 van 16:00 tot 19:00 in de Grande Halle. De workshop wordt geleid door Julia Gallardo Gómez en Siméon Martinel en zal in het Frans worden gegeven. Tijdens deze workshop kunt u poëtische advertenties schrijven in het BINGODOR-couponrasterformaat dat specifiek is voor het tijdschrift. De beperking op het formaat en het aantal tekens (262, inclusief spaties) stelt u in staat uw verbeelding de vrije loop te laten terwijl u zich concentreert op het essentiële bij het schrijven van uw advertentie. Houd er rekening mee dat de workshop een open workshop is (reserveren is dus niet nodig) en dat alle advertenties die tijdens de Poetik Bazar worden geschreven, in het volgende kwartaalnummer van Médor zullen worden gepubliceerd.

Om iets meer over Médor te vertellen: het is een Belgisch tijdschrift dat in 2015 is opgericht en bestaat voornamelijk uit 128 pagina's met onderzoeken en verhalen. Médor is een gedrukt magazine, maar het is ook een website.

Médor is een harde, vrije en coöperatieve vorm van onderzoeksjournalistiek en verhalen vertellen.

Het biedt een praktisch laboratorium voor collectieve experimenten rond schrijven en een onbedwingbare behoefte aan vrijheid, plezier, hoop en actie in het licht van een wereld in crisis.

Médor verdedigt journalistiek van algemeen belang en onderzoekt allerlei onderwerpen die met België te maken hebben: privé- en overheidsbedrijven, politieke, culturele, economische en milieukwesties.

Médor is onafhankelijk: meer dan 80% van de financiering is afkomstig van het lezerspubliek (abonnementen en verkoop in de boekhandel), 16% van steun aan de periodieke pers (zonder invloed op de redactionele inhoud) en 2% van ethische reclame in hun tijdschrift.

Hun website bezoeken?

Com medor 2024 visuel

Onze sprekers

Julia Gallardo Gomez

Julia Gallardo Gomez

Julia, afkomstig uit een klein stadje in het zuiden van Spanje en met een achtergrond in biologie, leeft in Brussel alsof het een dorp is, genietend van lange wandelingen en koffie, terwijl ze poëzie verkent via open mic-avonden en slam-scènes, en werkt aan een project over intergenerationele intieme verbeeldingen rond lesbische seksualiteit.
Simeon Martinel c Kevin Dochain

Siméon Martinel

Siméon Martinel, die een hekel heeft aan literatuurklassen maar gepassioneerd is door theater, richt zich op het overbrengen van stem naar papier en het in dialoog brengen van mensen en woorden, terwijl hij graag titels bedenkt, zijn mening geeft en vanuit bed schrijft. Binnen het collectief Fléau social werkt hij aan de uitgave van L’Homosexualité, ce douloureux problème, die in mei 2024 bij Editions Burn~Août verschijnt, en organiseert hij workshops over zelf-archivering en de documentatie van het intieme.